Faceți căutări pe acest blog

duminică, 1 aprilie 2012

Pizza de casa!

I-am spus asa pentru ca o facem noi acasa cu ce avem prin frigider fiecare , acum la pizza facuta acasa nu prea ne place cum iese blatul ...prea tare , prea uscat , prea crocant ....ei lasa ca la aceasta pizza o sai dam de cap cu aluatul .A si inca ceva sosul conteaza sa ii dea aroma placuta, ca, ce punem pe ea nu o sa mai conteze.
Deci, hai la treaba!
Pentru aluat avem doua retete , va zic un secret mie imi place cel mai ,mult a doua reteta!
1)Luam 500gr de faina , 150gr unt , cam doua linguri de zahar , un praf de sare , doua oua , drojdie si o lingurita de bicarbonat de sodiu .Din aceste ingrediente facem aluatul si il punem la dospit, bine inteles ca untul trebuie sa il topim iar din drojdie 3 linguri de faina un pic de apa calduta si o lingura de zahar facem maiaua si apoi amestecam cu faiana si oualele .
2) 500gr faiana , 30gr zahar , 50 ml ulei masline , un praf de sare , un cubulet de drojdie. Drojdia cu zaharul si 100 ml de apa calduta se amesteca (maiaua) apoi in faina cernuta se face o gaura unde sa turnam maiaua , uleiu de masline , punem un praf de sare si ne apucam de framantat , adaugand apa cam vreo 150ml.
Intre timp pregatim sosul : o ceapa medie vreo 3 catei de usturoi le taiem marunt si le punem la calit in putin ulei.
Cand sa rumenit un pic ceapa adaugam sos de rosii , o cana de apa si lasam sa mai fiarba pana ce incepe sosul sa se ingroase , apoi adaugam dupa gust , cimbru , oregano , busuioc ( ar fi si mai bine daca aveti aceste condimente verzi , dar daca nu, la plic le gasim la toate magazinele ) , sare , piper , boia dulce , sau daca vreti sosul picant puteti adauga dupa gust chilli .

De acum luam de pe foc sosul si-l dam deoparte .Ne apucam sa tocam ce gasim prin frigider.Eu am pus salam de doua feluri ,cascaval , bacon, si sunca ( nu spunem producatori de mezeluri si lacatate sa nu le facem reclama)doi ardei kapia si aproximativ 200 gr de masline dezosate .

Prefer sa pun ardei kapia pentru ca are o aroma aparte , ardeiul gras nu mi s-a parut asa de bun in pizza.Dupa ce a crescut aluatul , il intindem sa ramana la o grosime de 1 cm, apoi tapetam o tava cu faina ,si punem aluatul in tava.putem folosi si hartie de copt , dar eu prefer tava tapetata cu faina.

De acum ne apropiem de finalul retetei si putem da drumul la cuptor240 grade , sa fie cuptorul incins cand bagam pizza .Intre timp ungem blatul cu sosul facut de noi.
Apoi adaugam ,dupa imaginatia fiecaruia , ingredientele in tava .

La cuptorul incins la 240 de grade tinem pizza cam 5-8 de minute dar mai verificam din cand in cand sa nu o ardem prea tare, sau acum dupa gustul fiecaruia , caci gusturile nu se discuta .
Eeeee si uitati si produsul finit ....




                                                                    Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu