Pentru un astfel de preparat avem nevoie de : Un pui ( sa nu fie prea mare, asa mai potrivit e numai bun , cu cat este mai mare cu atat dureaza mai mult sauna pentru saracul puisor) , sare, piper , 2 morcovi , o ceapa mare , o portocala , cativa catei de usturoi , frunza de dafin si crenguta de cimbru.
Spalam puiu il candimentam pe interior si exterior cu sare si piper .Eu am gasit o sticla de iaurt " de aia cum era o data" .
Poi ne ocupam de legume , le taiem cubulete le asezam in tava impreuna cu cimbru , frunzele de dafin , portocala in pielea goala o taiem felii , sare , piper!
Dam foc la cuptor sa se incinga bine, asezam puiu cu sticla in tava , si sa nu uitam sa pune apa si in sticla , este important , caci altfel sau putea sa se crape!
La un foc potrivit dureaza cam 2 -3 ore , din cand in cand mai scoatem puiu si il racorim cu zeama din tava !
Ca si garnitura , dupa gustul si imaginatia fiecaruia!
Pofta buna !
Dam foc la cuptor sa se incinga bine, asezam puiu cu sticla in tava , si sa nu uitam sa pune apa si in sticla , este important , caci altfel sau putea sa se crape!
La un foc potrivit dureaza cam 2 -3 ore , din cand in cand mai scoatem puiu si il racorim cu zeama din tava !
Ca si garnitura , dupa gustul si imaginatia fiecaruia!
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu