Se pune la fiert cam vreo 15-20 minute loboda amestecand din cand in cand .
Dupa ce sau inmuiat o strecuram si aruncam zeama .
Tocam marunt ceapa si mararul si punem la calit in unt , intre timp tocam si loboda marunt cu un cutit de tocat vinetele , caci oricum s-a inmuiat foarte tare , deci nu trebuie sa aveti un cutit de bucatarie bine ascutit .
Lasam sa se inmoaie ceapa si apoi adaugam loboda si sana ( sau lapte acru ....iaurt...ce vreti voi )
Si acum lasam la foc mic sa fiarba 20 minute mestecand din cand in cand , dam gust de sare , picuram si un pic de piper si uite ca e gata reteta noasta .Dam deoparte de pe foc si o bagam la blender.
Se poate servi calda sau rece , dupa preferinta si gustul fiecaruia. Sa fiti iubiti si nu uitati , bucatatia este limitata doar de imaginatia noastra.
Pofta buna!
Foarte buna. Eu am adaptat putin reteta si adaug si putina afumatura. O delicatesa.
RăspundețiȘtergere