Am luat 500 gr de pulpa de porc , am curatat grasimea de pe ea , si am puso la fiert in apa rece cu foc domol si apoi mi-am vazut de treaba in continuare.
Spumati apa cand spuma se aduna la suprafata , pentru ca vrem sa avem o ciorba limpede si frumoasa, nu fierbeti cu capac pe oala ca nu o sa vedeti cand se ridica spuma.
Curatam niste legume , ardei rosu , ceapa , telina , morcov si pastarnac si/sau patrunjel (radacina), si unu sau doi cartofi.Taiem legumele cubulete si mai incercam carnea sa vedem cam in ce stadiu se afla.
Cand carnea este aproape fiarta o scoatem intr-un bol cu APA RECE , o punem in apa rece sa nu isi schimbe culoarea ( sa nu se inegreasca) , si in apa in care a fiert carnea adaugam ceapa si ardeiul .Punem o tigaie la incins adaugam ulei si aruncam radacinoasele acolo la calit.
"Desfacem" o lingura de bulion in putin suc de rosii iar cand legumele sunt aproape calite adaugam sucul de rosii cu bulion peste ele!
Iar dupa ce mai lasati cam 2 , 3 minute adaugati in oala peste ceapa si ardei .
Sper ca ati observat ca nu am zis nimic de cartofi si carne , ei acuma incepe ultima suta de metri , Se taie cartofi si carnea cubulete si dupa ce vedem ca legumele din oala sunt aproape fierte adaugam in oala carnea si cartofii.
Se da gust de sare , verificam carnea si legumele , daca mai trenbuie lasate la fier mai lasati iar daca sunt gata adauagati otetul pentru acrit , tarhonul fie verde sau la otel ,dupa ce opriti focul mai ramane sa puneti capacul si sa lasati cam 10-15 min sa se intrepatrunda aromele apoi POFTA MAREEEEEEEEEE!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu