Deci hai sa vedem cum facem poate ii dam pe toti pe spate!
Ingrediente :600g faina ,25 grame drojdie proaspata ( sau 10 gr drojdie uscata , asta este raportul intre drojdie uscata si drojdie proaspata) , 50 ml ulei de masline , o lingura zahar ( ajuta aluatul sa devina mai crocant si sa capete o culoare frumoasa) 350 mm apa , si 1/2 lingurita sare .
Acum sa vedem care ii secretu` , luam o cana in care punem drojdia ,zaharul si 100ml apa calduta , atentie sa nu depaseasca temperatura ape 30 grade C caci vor murii bacteriile ce contin drojdia .Amestecam bine pana se dizolva drojdia si zaharul.Cernem faina intr-un lighean si facem o adancitura in faina in care turnam substanta, sa o numim asa, din cana si amestecam cu putina faina de pe margine si o lasam asa la cald sa dospeasca un pic cam 15-20 min , asta de cheama plamadeala. Apoi amestecam faina si cu aceasta plamadeala intr-un aluat in care adaugam si uleiul de masline , iar mai la final sarea.Intre timp cred ca vom mai adauga faina cate putin pana se ia de pa mana aluatul si nu mai este lipicios .Il punem intr-un lighean si il acoperim cu o folie si il lasam la cald pana isi dubleaza volumul .Din 200gr aluat vom putea face o pizza de 32cm diametru insa eu am pus in tava de cuptorsi am facut . Cand ne apucam de intins blatul dam drumul la cuptor sa se incinga la 230-250grade C unde vom tine pizza cam 5-8 minute. Acest lucru este de asemenea foarte important .Pe pizza puneti ce doriti , ce credeti , ce aveti prin frigider ......cam asta inseamna pizza de casa , ca sa nu fiu egoist am sa pun niste poze sa veteti ce am pus eu !
prima oara se pune sosul !
apoi restul ingredientelor!
se pliaza partea ramasa goala peste cea cu ingrediente!
se inteapa cu o furculitza pentru a iesi aerul din interior pentru a nu se unfla!
apoi se scoate si se serveste cu o BERE RECEEEEEEEE!
Sa aveti pofta si sa fiti iubiti !
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu