Punem intr-o oala nu prea mare 200gr unt la topit apoi adaugam 100gr faina amestecam energic cu un tel pana se incorporeaza si se leaga bine , apoi punem o jumatate de litru de lapte incet, incet ( sau cum e melodia lu C.R.B.L. .....usor...usor ) amestecam energic LA FOC MIC pana se leaga si se face ca o maioneza sa zicem asa , punem sare dupa gust , piper alb, nucsoara , foi de dafin si lasam sa fiarba un pic faina. Acesta este un sos bechamel.Cand este gata dam deoparte si ne apucam de sosul cu carne , sos bolognese .
Punem un ibric sau o olicica mica cu apa si sare la foc , cand clocoteste adaugam 4 rosii potrivite si le lasam cam 1 , 2 minute , apoi le scoatem si le indepartam coaja , in acest mod puteti indeparta usor coaja la rosii cand le adaugati in mancare.
Curatam o ceapa potrivita si o taiem marunt , marunt si o punem la calit in putin ulei de masline , curatam un morcov si il dam prin razatoarea mica si il adaugam peste ceapa si 3 cetei de usturoi tocati marunt.500gr de carne de porc toacata punem la calit peste ceapa , si mestecam bine sa se omogenizeze compozitia adaugam o cana de apa si lasam la fiert, se adauga sucul de rosii greo 200-300gr , rosiile decojite taiate cubulete , sare piper si oregano , sau ce condimente mai doriti sa adaugati sau care va sunt preferate . Carnea fiind macinata se fierbe relativ repede , tinand seama ca o sa mai bagam la cuptor lasagne.
Dam deoparte tigaia , pregatim un vas , o tava sau ceva in care sa asezam lasagne.incepem cu sosul bechamel , un strat , apoi sos bolognese si apoi un strat de foi de lasagna , si tot asa pana umpleti tava sau pana terminati sosurile , pentru un gust mai bun adaugati branza telemea , sau cascaval sau parmezan sau dece nu si tofu intre straturi . Bagati tava la cuptorul preincalzit la 180grade C , cam 20-30 min. Va doresc POFTA BUNA.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu