Dar hai sa vedem cun cotlet de port asa cum il prepar eu cu o zi inainte de a ma duce la gratar .
Eu de regula cumpar parti anatomice intregi de carne , pulpa , cotlet , ceafa sau orice alta bucata de carne , le transez la grosimea si dimensiunea diferita dorita de mine , si in plus de asta este si mai igienic .
Taiem felii groase de cel putin 3 cm , apoi le vom "desface " in doua dar nu pana la capat! In felul asta obtineti felii de cotlet mai mari.
Ca sa le mai fragezim un pic le batem cu ciocanul de snitele dar dupa ce punem o pungulitza pe ele ca sa nu sara peste tot si sa nu le rupem bucati:
Bine inteles ca le vom condimenta cu :sare , piper , busuioc , cimbru , oregano , boia dulce (sau de preferinta iute)un pic de sos de soia , ulei si otet balsamic .
Intr-un vas cu capac se pune la frigider pana a doua zi cand vor sfaraii pe gratar .
Pofta buna si numai bine !
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu