Daca nu avem wok putem face reteta intro cratita , o tigaie mai inalta .....ne orientam ca in razboi , in functie de teren! Punem cratita pe foc si adaugam vre 2 linguri de ulei si dupa ce s-a incins adaugam slaninuta , adaugam cele doua linguri de ulei si il lasam sa se incinga pentru ca daca nu , s-ar lipi de oala slanina .....Cand slaninuta s-a "topit":adaugam ceapa tocata marunt.
Si o salam sa se inmoaie si ea un pic.Adaugam carnea de miel ...ied ...sau ce uratanie de patruped avem pe acolo si ce e cel mai important punem capac pe oala si lasam la foc mic sa se inabuseasca .
Mai amestecam in oala din cand in cand , o sa se lase zeama din carne si oase , insa o sa mai complectam noi cu o cana de apa cand vedem ca a scazut zeama .Este bine sa punem carnea cu tot cu os ca , oasele o sa lege un pic zeama din care facem sosul tomat.
Bun, verificam carnea de fiarta , eu am lasat-o pe foc cam o ora si apoi am adaugat sosul de rosii , sare , piper , pasta de ardei iute ,salvie (uscata la pliculet) si usturoiul tocat marunt. si nu in ultimu rand o lingurite de praf de scortisoara.
Mai le amestecam cu o lingura bine , bine si lasam la foc mic sa mai scada un pic sosul.
Si cam asa trebuie sa arate acest preparat , eu am facut orez sarbesc ca si garnitura si combinatia a fost extraordinar de buna . . Va doresc pofta buna si nu uitati SA FITI CU MINTE , NU CUMINTI !
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu