Faceți căutări pe acest blog

marți, 6 martie 2012

calamari umpluti cu legume si sos de lamaie!

Ingrediente:


In functie de marimea calamarilor pot fi doi la o portie sau daca sunt mai mari doar unu la o portie !
1 rosii proaspete (fara coaja)
2 masline
3 unt
4 vinete ( ajunge o vanata potrivit de mare)
5 ardei ( un ardei kapia e suficient)
6 morcovi ( unul potrivit de mare)
7 dovlecei ( un dovlecel)
8 patrunjel ( verde )
9 oregano ( eu am pus uscat )
10 busuioc ( daca este verde ii da o aroma de care te indragostesti! )
11 rosmarin ( verde )
12 smantana lichida
13 un pahar de vin alb demi-sec
14 unt
15 usturoi
16 lamaie ( ajunge una)
17 sare si piper dupa gust
Preparare:

etapa 1

calamarii ii decongelati , spalati bine si ii puneti la scurs ! taiati legumele cubulete mici sau julien ( pentru a incapea mai usor in calamari!




etapa 2
Pune-ti o tigaie la incins cu putin ulei la masline , cand simtiti ca va imbie mirosul de ulei incins adaugati legumele insa nu toate o data , prima oara pune-ti morcovii (pentru ca sunt mai tari de esenta si ii ia focul mai greu ) nu ii tine-ti singuri mai mult de un minut in tigaie dupa care adauga-ti vinetelele , dovleceii si ardei iar cand sunt pe jumatate calite se adauga maslinele si rosiile se mai tin un pic apoi adaugati ; oregano , busuios( daca e verde tocat marunt) patrunjel , sare si piper


etapa 3
Dupa ce este gata umplutura se iau calamari si se umplu dar nu foarte mult ( sa nu se faca rotunzi ca o sarmala ca nu o sa se prajeasca bine) si le inghide-ti "gura" cu o scobitoare , altfel la prajit o sa iasa umplutura.



etapa 4
Se pune la incins o tigaie cu ulei de masline in care o sa prajiti calamarii , ii tine-ti la foc mic ( sa nu sara uleiul pe toti pereti) si ii intoarce-ti mai des sa ii patrunda bine caldura!



etapa 5
Cam cand sunt pe gata calamarii intr-o tingaie punem la incins un pic de ulei de masline in care adauga o ramurica de rosmazin si usturoiul ( usturoiul sa fie numai un pic zdrobit )cand sa rumenit un pic usturoiul il luam impreuna cu rosmarinu si adaugam putin unt apoi un pahar de vin alb demi-sec , mai tinem la foc mic inca vreo 3-4 minute ( sa iasa alcoolul caci altfel ni se branzeste smantana) adaugam smanatala lichida si zeama de lamaie sare si piper ( dupa preferinta se mai poate adauja in sos , patrunjel sau marar (verde tocat)


Se servestc calzi !


Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu