Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 31 martie 2012

Ciorba de burta!

Eu folosesc burta de vita gata prefiarta si taiata fidelute , e mai scumpa un pic decat cea cruda dar vedeti partea buna , fierbe mai repede cam 45 de minute , nu ne chinuim cu curatatu ! Numai avantaje !
 Dar gata cu povestile....hai sa ne punem cu "burta" pe gatit .Luam burta (prefiarta) o decongelam , o spalam bine si apoi o punem la fiert .
Intre timp curatam niste legume , cine a zis ca in ciuorba de burta nu trebuie zarzavaturi?Deci ne punem la curata : un  pastarnac , un partunjel (radacina) vreo 2 morcovi si niste telina (radacina)
Le daiam in doua si apoi le adaugam in oala langa burta care intre timp a inceput sa fiarba !
Pentru un gust mult mai bun la fiert putem adauga un rasol de vita , sau macar niste oase fara nici un pic de carne pe ele .....da o aroma speciala .....

 Mai curatam vreo 3 , 4 catei de usturoi pe care ii dam la razatoare mica , ii punem intrun bol cu apa si apoi la rece in frigider .Mai curatam 2 morcovi pe care ii dam si pe acesti la razatoarea mica si apoi ca si usturoiul la rece in frigider . Si uite ca ne apropiem si de finalul operatiunii "leguma" un kapia mai potrivit curatat si taiat cubulete mici si apoi la rece cu el .

Cu legumele astea curatete si bagate la frigider o sa facem un pic de magie in ciorbita noastra de burta!
Cand sa fiert burta scoatem legumele ( daca s-au fiert legumele inainte le scoatem din oala sa nu se faca acolo terci) din oala !

Si oprim focul .De acum incepe magia, chiar daca vi sa schimbat culoare la apa din oala din cauza la legume nu este cazul sa va speriati cand puneti otetul totul se va albi .
Sa revenim  eu pun cam o jumatate de polonic de otet din vin , nu trebuie pus mult de la inceput caci apoi nu il mai puteti scoate de acolo! si dupa cum v-am spus de culoare ciorbei puteti vedea cu ochi dumneavoastra........
eeeeeeee.......no si haide sa vedem ce facem cu usturoiul , morcovul si ardeiul kapia care le-am avut la rece pana acum ! pai printr-o strecuratoare mare turnam usturoiul in oala , trebuie doar gustul si aroma sa ramana in ciorba , nu si el , pentru ca-si va schimba culoarea!


De acume  e timpul sa facem rentajul din 3 oua , 3 linguri mari de smantana si o lingura de faina
Mestecam bine compozitia cu mixerul! Nu trebuie sa fie foarte fierbinte ciorba cand adaugam rentajul asta caci acesta din urma se va branzi ! Oricum prima para luam cateva polonice de zeama din oala si adaugam peste compozitie in vasul in care am preparato .....
abia apoi o turnam in oala , ar fi bine sa dupa ce adaugati rentajul in ciorba sa mai mestecati un pic in ea sa se omogenizeze bine! Dam oala deoparte de pe aragaz si punem o tigaie cu ulei la incins , nu prea mult ulei , vom cali morcovul care l-am dat la razatoare si lam avut la rece !
cand sa si-a schimbat culoarea adaugam o cana de apa si-l mai fierbem un pic ! apoi repetam procedeul care l-am aplicat la usturoi ..........

...tot prin sita , pe noi ne intereseaza doar culoarea de la morcov!
eeeeeeee si uite ca ne-am apropiat de sfarsit punem din nou tigaia pe foc , putin ulei in ea si adaugam ardeiul kapia taiat cubulete
 cand este calit il adaugam in ciorba fara al mai strecura prin ceva , el va da un aspect si un gust placut ciorbei de burta .
de acum adaugati sare dupa gust , si lasati deoparte vreo 2 ore ciorba  sa se intrepatrunda gusturile ,daca adaugati piper in oala de preferabil sa fie piper alb , sa nu se vada urat infarfurie cel negru!




                                                            Pofta buna















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu