Faceți căutări pe acest blog

joi, 27 februarie 2014

Pui la rotisor

Ce ati zice de o reteta de pui la rotisor . Ce-i drept trebuie sa aveti un cuptor cu rotisor. deci haideti sa incepem .In primul rand avem nevoie de un pui , nu trebuie sa fie foarte mare , eu prefer unu mai potrivit , se patrunde mai bine si nu dureaza atat de mult la cuptor . 


Dupa ce il curatam bine di `tãt ii dam sare , piper , cimbru , busuioc , salvie pe dinauntru de altfel ii putem condimenta cu ce comdimente dorim , acum dupa gustul fiecaruia , poate doriti fara nici un condiment .
Eu insa prefer sa il umplu si cu niste legume sa il mai aromeze un pic  cum ar fi ceapa , usturoi , morcov etc.

Dar sa lasam puiu doar condimentat si umplut cu legume , neah , ii bagam si cateva feliute sau bucati de .....de......ciolan afuma  , o sa ii dea o aroma extraordinara .
De altfel ma repet , puteti baga ce doriti in el , carnaciori , kaizer , sau ce aveti prin frigider.Ungem puiu apoi si pe exterior cu nitel ulei de masline de preferabil , cu putin condiment ( sare , piper etc.) dam drumu la foc si il bagam inauntru.
eu in rotisor pun si o tava cu apa jos de tot aburu de la apa il mai inmoaie si nu ii da voie sa se arda pe exterior si apoi sa ramana in sange pe la incheieturi , intelegeti ideea.Eu da focul mic ...aproximativ mic , si astept sa zicem in  jur de 2 ore .Nu ma grabesc cu preparatul ,  de asemenea din cand in cand il mai ung cu ulei de masline , cu o pensula ce o folosesc doar in bucatarie pentru asemenea ocazii.
Ei si uite si puisorul nostru ce bine arata .Va intrebati dece il tin asa mult la cuptor , Eu il vreau bine patruns , desigur la o rotiserie cam in 40 de minute maxim o ora e gata , insa noi  nu avem rotisorul de acolo.
Va doresc pofta buna , si nu uitati , dati frau liber imaginatiei !





Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu