Faceți căutări pe acest blog

joi, 27 februarie 2014

Pastrav la cuptor!

Ei si uite si un peste mai putin gras la cuptor , insa din pacate tot numai o poza aveti , insa un bucatar bun , nu are nevoie de poze.
Am cumparat doi pastravi cam in jur de 300 gr fiecare M-am tot gandit cums a ii prepar , apoi gandindu-ma ca asa un peste de bun nu merita sa il prajesc intr-o baie de ulei mi-am zis sa il fac la cuptor.
Desigur voi prezenta si garnitura cum am facuto cat si rosia umpluta cu branza de burduf.


Pai incepem tot prin a curata pestele , desi unele pesoane zis ca pastravu are solzii prea mici pentru a trebui curatati , sau ca daca ii cureti se prinde de gratar sau de tava sau mai stiu eu dece s-ar putea el prinde eu vreau sa contrazic aceste afirmatii si va spun ca il curat ca vreau sa pot manca si pielea pastravului fara sa imi rontaie in gura solzisorii si am a va zis si secretul pentru care el nu mi s-ar prinde in momentul prepararii.

Deci ia sa vedem secretele care m-ar ajuta la prepararea unui peste . In primul rand nu trebuie spalat cu apa cald sau mai rau fierbinte pentru ca acest lucru ar face ca pielea sa se desprinda de carne si la gratar desigur s-ar prinde. Daca este congelat il vom lasa sa se decongeleze singur fara sa il fortam , pur si simplu in punem cu o zi inainte in frigider. In cazul pastravului proaspat ( dar si congelat) si mai cum seama in felul cum il vom prepara noi azi trebuie sters bine cu un servetel( va asigur ca va vor trebui mai multe servetele) de mazga aia alunecoasa de pe el .Pentru ca daca vrei sa il ungi cu ulei sau cu unt , din cauza mucusului de pe el nu "va face priza" sa spunem asa uleiul pe el .si deci il vom unge degeama iar rezultatul va fi ca se va prinde de tava sau gratar.

Dupa ce am curatat pestele in interior am bagat o feliuta de rosie , una de lamaie , o feliuta de unt , un praf de sare si piper si o crenguta de rozmarin, pe exterior l-am uns cu ulei bine inteles dupa ce lam sters bini di ` tãt de acel mucus . Am facut un plic dintro bucata de hartie pergament si lam bagat acolo am picurat o lingura de vin alb sex am inchis bine plicul sa nu curga nimic de acolo ( in timpul coacesi untul cu vinul si uleiul nu trebuie sa iasa afara din pliculet va aroma pestele ) si lam bagat la cuptor pentru 25 de minute la 185 de grade.



Acum sa vedem si ce garnitura am facut : cred ca ar fi trebuit sa incep cu ea ca dureaza mai mult .Cartofiori din aceia mici dupa cum se vede in poza i-am pus la fiert , cand au fost gata i-am scos din apa iam pus la racit apoi i-am curatat de coaja.

Am tocat niste ceapa si ardei kapia julien si i-am tras un pic in tigaie cu un pic de ulei dupa ce s-au inmuiat un pic ceapa si ardeiul am pus cartofi peste .Verdeata sare si piper.
Rosia am taia un capacel , am scobito si am scos din ea pulpa de rosie , am facut un amestec de branza de burduf , unt si vedreata am umplut rosia si am bagato la cuptor pentru 10 minute ( daca pregatiti rosia in timp ce este pestele in cuptor , o bagati cand mai are el 10 min si uite asa or sa fie toate fierbinti )






                                                                           Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Total analfabet si fara gust, nu se mănâncă pielea la pastrav...

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne fereste! Nici nu te-am putut urmari, ma dor ochii sa citesc ce scrii. Dumnezeule mare! Nu ai auzit de virgula, punct, de gramatica ce sa mai vorbesc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maa idioato ce legatura are gramatica cu reteta? Eu ii multumesc omului pt. reteta nu caut nod in papura.

      Ștergere