Faceți căutări pe acest blog

duminică, 1 iunie 2014

Foi cu lapte acru! ( ...... pentru slabit)

Pai poate va intrebati ce or fi acele "foi" e foarte simplu ....loboda , fie ea verde sau rosie .Aceasta reteta este buna pentru cine vrea sa mai dea jos un pic de pe burtica sau solduri.Avem nevoie vreo 3 -4 legaturi de loboda , ca oricum vor scarea la fiert , lapte acru , sana , lapte batut , de care vreti dupa preferinta , eu prefer sa pun sana,ceapa verde , o legatura de marar , sare si piper , pentru cine prefera poate pune si un pic de suc de rosii.
Se pune la fiert cam vreo 15-20 minute loboda amestecand din cand in cand .

Dupa ce sau inmuiat o strecuram si aruncam zeama .

Tocam marunt ceapa si mararul si punem la calit in unt , intre timp tocam si loboda marunt cu un cutit de tocat vinetele , caci oricum s-a inmuiat foarte tare , deci nu trebuie sa aveti un cutit de bucatarie bine ascutit .


Lasam sa se inmoaie ceapa si apoi adaugam loboda si sana ( sau lapte acru ....iaurt...ce vreti voi )

Si acum lasam la foc mic sa fiarba 20 minute mestecand din cand in cand , dam gust de sare , picuram si un pic de piper si uite ca e gata reteta noasta .Dam deoparte de pe foc si o bagam la blender.
Se poate servi calda sau rece  , dupa preferinta si gustul fiecaruia. Sa fiti iubiti si nu uitati , bucatatia este limitata doar de imaginatia noastra.


Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Foarte buna. Eu am adaptat putin reteta si adaug si putina afumatura. O delicatesa.

    RăspundețiȘtergere