Faceți căutări pe acest blog

marți, 6 mai 2014

Ceafa de porc la cuptor!

Eeee si iute si niste ceafa frumusica de porcusor rotunjor! Eu am pus o bucata de ceafa intreaga cam la 500gr , apoi acuma in functie de situatie .....fiecare cat doreste.Deci , ca incepand cu acest cuvand putem rasufla usurati un paharel de bere rece , o mangaiere pe burta si hai la treaba!
  Se ia bucata de ceafa, se impaneaza cu cativa catei de usturoi , (cu un cutit cu lama incusta faceti niste "buzunarele" si introduceti fie catei de usturoi intregi sau taiati feliute) , se unge cu condimente , sare , piper , cimbru  , busuioc , boia dulce sau iute, cardamom , sau ce doriti , nu la toata lumea le pace condimentele.O ungem apoi cu ulei si o asezam intr-o tava ,dar nu o lasam asa singurica , pentru gust pe langa adaugam ceapa , morcov,cartof , telina , si foi de dafin si o cana sau doua de apa , vinul mai la sfarsit caci daca il punem la oinceput se pierde aroma prin atata fierbere.

Se baga la cuptorul preincalzit la 180grade C , dupa 30 min intoarceti ceafa mai beti un pahar de bere si mai lasati la cuptor cam 20 min , Verificati cu un bat de frigarui daca este facuta carnea , intepati undeva mai la mijloc bucata de ceafa , iar daca iese un lichid incolor puteti fi sugur ca este facuta , o seviti cu ce farnitura doriti! legumele din tava le puteti manca asa intregi cum sunt , sau pasate si facut sos ( vedeti reteta de la Pulpa de porc la tava) Sa fiti iubiti si cu cuminte nu cuminti ! 



Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu