Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 3 mai 2014

Salata de boeuf!

Pai hai sa o facem si pe asta sa vedem cum si ce iese ! Se cheama "salata de boeuf" pentru ca , contine si carne de vita , pulpa , antricot sau ce vreti dumneavoastra sa puneti dar numai vita sa fie .
Avem nevoie de cartofi ,telina si morcovi si  fierti , castraveti si gogosari murati , eu pun si vreo cateva gogonele murate maioneza de casa este foarte important sa nu puneti peste salata maioneza cumparata ca va puteti imbolnavii si de asemenea nu o lasati mai mult de 3 zile chiar daca sta la rece.
   Se pune carnea de vitaa la fiert la foc potrivit si se spumeaza din cand in cand . Intro alta oala punem la fiert cartofi , telina si morcovii , toate legumele se pun la fiert dupa ce s-au spala in prealabil.
   In functie de timpul lor de fierbere ( pentru ca mai incercati din cand in cand cu o furculita , iar daca aceasta intra usor atunci legumele sunt fierte) le scoatti si le puneti la racit. Pentru a putea fi curatate mai usor da nu de alta dar va opariti la maini!Totul de taie in cubulete foarte mici , pentru arata si frumos , se paote orna usor si apoi se incorporeaza maioneza usor si frumos in salata .
   Se amesteca totul intro oala mare se potriveste de sare dar sa tineti cont ca muraturile ar putea fi deja prea sarate, sa nu facem salata ocna.....Apoi fiecare o decoreaza dupa bunul plac pe platouri sau farfurii.


Pentru maioneza aveti nevoie ca ouale sa fie la temperatura camerei asta este foarte important , iar daca cumva s-a taiat maioneza o puteti lega cu zeama de lamaie , galbenus fiert de ou , putin otet , sau sare de lamaie. Adaugati unei putin cate putin mestecand intr-o singura directie chiar daca amestecati cu mixerul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu